NERASVIJETLJENI ZLOČIN

Dobrodošli na moj blog

16.06.2014.

IN MEMORIAM 19 06 2014

IN MEMORIAM
5 GODINA
Halilović Devleta
(19.06.2009-19.06.2014)

Draga Mama,

pet godina je od kako si otišla iz ovog života.
Ne znaš da si umrla neprirodnom smrću, prikrivenom  nezakonitim i sumnjivim djelovanjem  JZU UKC TUZLA, Bolnica Gradina, Trnovac bb,  pod čijim Te pokroviteljstvom  zaposlenica te ustanove, dr. Džambić Lejla, anesteziolog,  samovoljno  „liječila“ na nepropisnom hirurškom odjeljenju intenzivne terapije, ni na jednom Tvom medicinskom dokumentu ne potpisavši se, mudro i monstruzno prepustivši potpisivanje svojim kolegama, podmećući im da oni budu  odgovorni za nezakonitost u proceduri oko Tvog „liječenja“ i Tvoje smrti, koju su neargumentovano proglasili prirodnom,  smišljeno spriječivši obavljanje obavezne obdukcije manipulišući potpisom člana ŠIRE porodice, koji je, „slučajno“, Tvoj unuk, a, „slučajno“, i sin pomenute zaposlenice JZU UKC Tuzla, dr. Džambić Lejle.
Po navodima JZU UKC TUZLA, Tvoju smrt je konstatovao dr. Hadžagić Haris; sjećam se sa kakvim si ga uvažavanjem i privrženošću pominjala! Međutim, u medicinskom dokumentu Tvoju smrt je ustanovio drugi doktor, tako da je jasno da je Tvoj omiljeni dr. Hadžagić  svjesno  prihvatio odgovornost na sebe,  a radi  zaštite  mračnih  interesa kolegice dr. Džambić Lejle.
Jasno je da je JZU UKC TUZLA smišljeno izbjegao i spriječio OBAVEZNU zakonsku   obdukciju,  kojom se JEDINO može utvrditi da li je smrt prirodna ili ne, te je zakonski neprihvatljiva  proizvoljna konstatacija JZU UKC TUZLA da je Tvoja smrt bila prirodna. Da  JZU UKC TUZLA nije poštovao proceduru dokazuje i njegovo manipulisanje medicinskim dokumentom, koji je nedozvoljeno ponudio na potpisivanje članu ŠIRE PORODICE, svjestan da zahtijevati neprovođenje OBAVEZNE  obdukcije može isključivo  član UŽE PORODICE, a po osnovu relevantnog zakona. 
U Tvojoj medicinskoj dokumentaciji JZU UKC TUZLA nigdje ne navodi  ključni podatak o tome ko je utvrdio Tvoju smrt, očigledno JZU UKC Tuzla taj  bitan podatak  smatra nevažnim.      
Ne znaš o tim okolnostima, a pitam se da li bi bilo dobro da znaš s obzirom na to da si prilikom našeg vaspitavanja zabranjivala laž, dok je istina  sada suprotna. Jer, sve oko Tvoje smrti, koja je bila planirana,  obavijeno je lažju i prevarom, čak je dr. Džambić Lejla,  nakon Tvoje smrti izjavila da je Tebe pripremala godinu dana za smrt. Da li si Ti bila svjesna takvog njenog ponašanja i zar si prepustila toj dr. Džambić Lejli da realizuje svoj monstruozni plan i da takvu izuzetnu osobu kao što si Ti, pod zaštitničkim krovom liječničke ustanove, lažno liječi i smišljeno doprinese Tvom kobnom kraju.
A odgovor na zašto je poznat. Dr. Džambić Lejla je ostvarila svoj zločinački plan zbog niskih njenih pobuda i bezrazmjerne gramzivosti i pohlepe. Da, u to ne bi povjerovala da je  razlog za Tvoju neprirodnu smrt  Tvoja imovina.  Pitam se da li bi bilo dobro da znaš istinu koju si uvijek cijenila, jer ona je ovog puta jeziva,  prije svega zbog toga što je dr. Džambić Lejla Tvoja  kćerka.
Već petu godinu, državni pravosudni organi ignorišu nepobitne dokaze o zločinu izvršenom naočigled kolegijuma hirurškog odjeljenja JZU UKC TUZLA, a sve zbog njihove  neraskidive uzajamne sprege.
Ovaj  zločin nije teško   rasvijetliti, niti je teško razotkriti  njegove počinioce, JZU UKC TUZLA i više lica u njemu,   koji moraju biti sankcionisani,  za svjesne ili nesvjesne  antihipokratske postupke u vrijeme  bolničkog tretmana, koji je za Tebe bio  koban.  
Voli Te kćerka Jasminka.
NERASVIJETLJENI ZLOČIN
<< 06/2014 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

MOJI LINKOVI

MOJI OMILJENI CITATI

"Ima bića koje niko ne može zamijeniti"
-A.Petričević

"A jednog nekog dana morate reći goodbye. To je najtužnija riječ na svijetu;"

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
4921

Powered by Blogger.ba