beats by dre cheap

Mama Devleta

Uspomena na moju mamu
19.06.2010.

Moja mama, Halilović Devleta, otišla je iz ovog života 19.06.2009. godine.
Ovaj blog posvećujem njoj, ženi, majci, izuzetnoj po svom karakteru, življenju i ponašanju,po neobičnoj poslovnosti, zbog čega je bila uzor mnogim svojim prijateljima, poslovnim saradnicima. Voljeli su je i cijenili zbog njene životnosti, ljubavi, dobrote, humanosti, sposobnosti. Imala je predivan glas, očaravala je njime one koji su rado slušali njene pjesme. Za mene, ONA je pjevala najljepše na svijetu.
Draga moja mama,
Otišla si, a ni oprostile se nismo. Ne znaš to, a mene boli. Boli me pomisao na to da si mogla još živjeti život koji si toliko voljela, samo da si mi se povjerila. A ti si ćutala. Zašto? Zar si toliko vjerovala? Vjerovala sam i ja. Beskrajno. Šta mi je ostalo: uspomene? Život bez tebe? Da li se može nazvati životom? Tako mi nedostaješ!
Nedostaju mi naši razgovori, naročito pri jutarnjoj kafi s tobom, na istim nepromijenjenim mjestima. Tvoja stolica - prazna je. Ali, ja Te vidim i teško mi je što Te samo zamišljam. Da barem sekund stvarno budeš tu!?
Mama, dala si mi svoj poklon života. Ne može se ništa na svijetu porediti sa majčinskom ljubavlju, niti sa ljubavlju prema majci.
Nisam se uspjela posebno zahvaliti za sve što si dala, za Tvoju ljubav, za Tvoju pažnju, za Tvoju posebnost, za Tvoju dobrotu, za Tvoju cijenjenost kod drugih.
Ništa nije i neće biti kao što je bilo s Tobom.
Nedostaje mi sve Tvoje, posebno Tvoj glas. Znam da će biti teško slušati Te i vidjeti samo na snimku, ali pokušaću da , donekle, savladam osjećanja u želji da Te čujem i da Te čuju i mnogi Tvoji prijatelji, koji još uvijek s nevjericom pominju Tvoj odlazak.NERASVIJETLJENI ZLOČIN
http://crnapuma.blogger.ba
31/05/2014 17:34